CONTACT / FAQ

 

FAQ, Frequently Asked Questions 

Zijn de transparante lakbeschermingsfolie werkelijk onzichtbaar?
Bijna, de beschermingsfolies hebben een transparantie van meer dan 99% en wanneer de folies juist gemonteerd worden is het haast niet waarneembaar. De meeste mensen zullen de folies niet opmerken wanneer deze op uw voertuig is gemonteerd. Door de materiaalsterkte van de folie, welke nodig is om de beschermingsfunctie uit te voeren is de rand, de overgang van folie naar lakoppervlak, waarneembaar.

Hoe belastbaar zijn
SFP lakbeschermingsfolies?
PU(polyurethaan)-folies zijn enkele decennia terug ontwikkeld voor het beschermen van rotorbladen van helikopters tegen stof en partikels in de lucht welke een stralende werking op de rotorbladen hebben. In deze toepassing spelen enorme krachten en snelheden een rol.
SFP lakbeschermingsfolies zijn vervaardigd uit hoogwaardig A-TPU (polyurethaan) om ook bij autobaantempo van bijv. 250 km/h de beschermfunctie tegen steenslag zeker te stellen.

Laten de folies zich ook makkelijk verwijderen?
Ja,
SFP beschermings- en designfolies kunnen relatief makkelijk verwijderd worden waarbij het onderliggende lakoppervlak niet wordt beschadigd. Soms moet het oppervlak met een heteluchtpistool met +- 65 C. worden verhit om met een vingernagel het eerste stukje los te peuteren. Zo gauw u genoeg materiaal heeft gelost, houdt u het vast en trekt u het langzaam van het lakoppervlak af. Soms blijven kleine restjes kleefstof na op het lakoppervlak, deze laten met water, Glassex en hygiënepapier verwijderen.

Hoe lang blijft de folie behouden?
Bij vakkundige montage blijft de beschermingsfunctie 4 jaar behouden. De levensduur van onze producten bedraagt 5 - 7 jaar.
Met onze lakbeschermingsfolies is het eigenlijk net als met de lak van uw voertuig. Staat deze in de garage en wordt deze regelmatig gewassen en onderhouden dan maakt dit voor de levensduur een groot verschil.

Is
SFP beschermingsfolie weersbestendig?
Jazeker zijn onze beschermings- en designfolie weersbestendig. Deze zijn lange tijd uitgebreid beproefd in omgevingen met en zonder zon, UV, regen, sneeuw, ijs etc… Het resultaat hiervan is dat onze folies zonder glans-,kleur of sterkte –vermindering – of verlies deze beproevingen doorstaat. Laat de folies na montage wel 72 uur uitharden zonder deze bloot te stellen aan buitengewoon veel vocht, sneeuw of ijs etc… De folies heeft deze tijd nodig om te acclimatiseren op het onderliggend oppervlak. Bekijk de montage-instructies en montagetips hier.

Ik wil een voorgesneden uniek snijformaat voor mijn auto kopen.
Hoe wordt het aangebracht? Is het een Spray?

De beschermings- en designfolies komen op grote rollen bij ons binnen. Met onze machines snijden wij het materiaal zodat deze precies op de toegepaste delen van uw auto passen. De snijformaten dienen op gelijke wijze als raamtintfolie worden aangebracht.
De folie en het lakoppervlak worden bevochtigd, dan wordt de folie op het oppervlak gelegd en met een scraper wordt het vocht tussen de folie en het lakoppervlak weggewreven.

Wat gebeurt er als ik mijn auto in een autowasserette wil reinigen?
Zo gauw de folie na natmontage is opgedroogd 72 uur de folie aan het lakoppervlak laten acclimatiseren.
Hierna is reiniging met hogedruk (spuitlansafsptand 30 - 50cm) of/in een autowasserette geen probleem.

Wat gebeurt er als ik mijn auto was- en polijst?
Dit is geen probleem. U kunt alles op de lakbeschermingsfolie toepassen wat u regulier ook op het lakoppervlak toepast.
De bescherm- en designfolies kunnen met was- en polijstmiddelen net als het lakoppervlak worden behandeld en afgenomen. Met regelmatig onderhoud van kleurloze was heeft u langer plezier van onze hoogtransparante beschermingsfolies en hebben verouderingseffecten geen kans, net als bij het lakoppervlak van au voertuig. Evt. wasresten aan randen kunt u eenvoudig met een vochtige doek of een wattenstaafje verwijderen.

Mag ik de folie als steenslagbescherming op mijn voorruit aanbrengen?
Nee, dit is in Nederland op dit moment verboden.


Ontwerpt
SFP Surface Film Protectives ook unieke snijformaten?
SFP Surface Film Protectives heeft een eigen ontwerper in dienst. Samen met u brengen wij uw wensen in kaart. Hierna wordt er voor uw toepassing een uniek een ontwerp gemaakt. Ook kunt U zelf een ontwerp aanleveren, die zonodig door ons op specifieke wensen wordt aangepast.

Hoe maakt
SFP Surface Film Protectives de snijformaten?
SFP Surface Film Protectives maakt alle standaard en unieke snijformaten voor elke afnemer zelf. Unieke snijformaten worden exclusief aangemaakt en standaard snijformaten worden op voorraad gemaakt. Door toepassing van moderne snij- en warmtebehandelingsapparatuur waarborgen wij dat uw unieke snijformaten met de hoogste graag van nauwkeurigheid worden geproduceerd. Dit komt de uiteindelijke afwerking op uw onderliggend oppervlak ten goede. 

Kan ik zelf een ontwerp voor een voorgesneden uniek snijformaat aanleveren?
Jazeker kan dat. Uw bestanden dienen te worden aangeleverd als volgt;
Voor teksten en logobestanden
- *.PLT, *.EPS of * AI-bestand met als lijncontour Adobe Illustrator 9
- Letterfondsen dienen omgezet te worden naar contouren
Omdat bovenstaande bestanden geen pixels bevatten blijven deze scherp
bij elke vergroting.
Voor afbeeldingen
- *.JPEG, *.PSD(alleen met layers), *.TIFF
- Minimale resolutie 100dpi op werkelijk formaat
Omdat afbeeldingen uit pixels bestaan betekent hoe meer pixels hoe beter het resultaat.
Gelieve uw bestanden aan te leveren per e-mail(tot 5mb) of op cd-rom.
Wij helpen uw graag verder om uw eigen ontwerp in
SFP beschermings- en designfolies voor te snijden.

Hoe worden SFP  beschermingsfolies gemonteerd?
De montage van de
SFP beschermings- en designfolies is eenvoudig en stap voor stap middels onze montage-instructie(s) uit te voeren. Tevens wordt in elke bestelling deze duidelijke montage-instructie met afbeeldingen, tekst en uitleg meegeleverd. Indien u zich op uw kerntaken wilt blijven richten nemen wij deze werkzaamheden graag van u over.

Kan iedereen bij
SFP Surface Film Protectives bestellen?
Iedereen kan bestellen bij
SFP Surface Film Protectives, zowel consumenten als bedrijven.

Zijn de prijzen inclusief B.T.W?
Onze prijzen voor consumenten zijn inclusief B.T.W. en onze prijzen voor bedrijven zijn exclusief B.T.W
 

 
 

 
 

Copyright ©2005 SFP.nl